Стефан Колев, Бургас

Стефан Колев, БургасЛична страница на Стефан Колев, президент на Българската Федерация по Ушу, председател на Тракийско дружество "Странджа", гр. Бургас
________________________

Ще продължа да работя за съгражданите ми в Бургас, за добруването на нашия град, за възраждането на тракийския дух, за приятелите на китайските бойни изкуства.

Няма да ви подведа! 


Новини от 2020 г

Благодаря на членовете на Тракийско дружество "Странджа"!
Приятели, благодаря ви, че стриктно съблюдавахте мерките за безопасност, обявени по време на Извънредното положение, което се въведе заради пандемията от Covid-19! Бъдете здрави!

Новини от 2019 г

Благодаря ви!
Приятели, благодаря на всички, които гласуваха преференциално за мен на местните избори през октомври 2019 година!

Поздрав по случай 24 май 2019 г
Уважаеми тракийци, жители и гости на град Бургас,
За мене е чест и привилегия да ви поздравя с най-българският празник - Денят на българската писменост и култура - 24 май!
Това е денят, в който отдаваме почит към духовния подвиг на двамата солунски братя - Св. Св. Кирил и Методий. Този ден е свидетелство за духовната сила и непреклонната воля на българския народ да пази във вековете своят език и своята национална културна идентичност.
Вследствие на делото на двамата братя и техните ученици се появява писмеността на старобългарския език. Благодарение на Св. Св. Кирил и Методий и Св. Климент Охридски старобългарският език става първият писмено засвидетелстван славянски език.
Словото е голяма сила. Неслучайно Евангелието на Йоан започва с думите “В началото бе словото”. Писмеността и езикът са тези, които обединяват българите, където и да се намират по света. Затова на този ден нека се преклоним пред делото на всички съвременни просветители – българските учители и университетски преподаватели. И нека запеем заедно Химна на българската просвета:
“Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви
С книжовността, таз сила нова,
съдбините си поднови!”
Честит празник! 

Тракийско дружество "Странджа" устремно се развива
Само за броени месеци създадохме 18 секции на дружеството, в които вече членуват над 1000 членове. Родолюбците от ТД "Странджа" отбелязват всяка годишнина, свързана с историята на България; честваме и се присъединяваме към организирането на празнични програми по случай националните празници на страната.

Направихме проект за детски парк в Меден рудник, Бургас
Готов е проектът за детски въжен парк в Меден рудник. Ще има атракции и препятствия за най-малките,  а също и за по-големи деца. Ще направим всичко възможно да го завършим до края на 2021.

Новини от 2018 г

Възродихме Тракийско дружество "Странджа"
Регистрирахме тракийско дружество с името Странджа, като правоприемник на дружеството Странджа, създадено от легендарният Капитан Петко Войвода през 1896. Целта на дружеството е да обедини тракийци, да опази паметта, наследството и духа на тракийците и техните потомци.

Успешно проведохме Световно първенство по Тайчи
Българската Федерация по Ушу, с подкрепата на Община Бургас и на доброволци от бургаските училища, проведе успешно 3-тото световно по Тайчичуан, на което се стекоха майстори на това изкуство от цял свят. Посрещнахме отбори от 36 държави. Получихме висока оценка от Световната Федерация по Ушу (IWUF).

Започнахме строителството на нов спортен център в Меден рудник
Новият спортен център вече има официална първа копка. Предвидено е да бъде построен до края на 2021 г. Ще има специално оборудвани зали за тренировки по Ушу (кунг-фу), фитнес зала, зала за пресконференции, кафе и т.н.

Новини от 2017 г.

Строим нов храм в село Миролюбово
Село Миролюбово чака своят храм близо столетие. Нито документалното оформление, нито самото строителство на църква е лесна задача. Ние обаче можем да се справим, затова поехме този ангажимент. След среща с кметския наместник Димитрина Минкова и с жители на селото, стартирахме строителните работи и към лятото на 2017 г строителството на храма е почти завършено. В момента жители на селото набират средства за външна изолация и за икони - всеки желаещ да подкрепи инициативата, може да го направи по банкова сметка на Алианц банк България АД BG21 BUIN95612000431325 за Храм "Свети Димитър". Прочетете статията по този повод в сайта на Дарик Нюз.

Тече подготовка за световното първенство по Тайчи в Бургас през 2018 г
През 2016 година Бургас вече беше домакин на световно състезание - 6-тото световно първенство по Ушу за деца и младежи. След изключително доброто домакинство, управителния съвет на Световната Федерация по Ушу реши в Бургас да се проведе още едно световно състезание - 3-тото световно първенство по Тайчи. Към Бургас отново ще бъдат обърнати очите на стотици милиони хора от целия свят, практикуващи Ушу. Това ще заздрави контактите и отношенията ни с нашите партньори от Китай, които са изключително важни за България, а Бургас ще посрещне отново хиляди гости във връзка с първенството - състезатели, треньори, съдии, журналисти, фенове. Спортният празник ще се състои в края на септември 2018 г, очаквайте подробности в моя сайт и в сайта на Българската Федерация по Ушу.

Новини от 2016 г.

Проведохме световно първенство по Ушу в Бургас
Сбъдна се мечтата на три поколения практикуващи Ушу - и в България беше проведено световно първенство по това най-древно бойно изкуство. В спортна зала Младост в Бургас дойдоха да покажат уменията си най-добрите от най-добрите в най-силната възраст от цял свят. Посрещнахме 50 отбора от всички континенти. Джет Лий написа в личния си блог, че в Бургас се събира младият елит на Ушу от цял свят. Световната федерация ни даде най-висока оценка за организацията на провеждането на това първенство. Получихме десетки благодарствени писма за отлично организираното състезание от различни национални Ушу  федерации от цял свят. 500 милиона практикуващи Ушу по планетата обърнаха очи към Бургас през седмицата, когато се проведе състезанието, стотици хиляди едновременно наблюдаваха в реално време транслацията на шампионата в интернет. На свое заседание в Бургас, борда на Световната федерация по Ушу определи Бургас за домакин на още едно световно първенство - по Тайчи през 2018 г.