Отзиви в медиите

Стефан Колев и поредния малък шампион от детския отбор по УШУ

УниконБГ: Тракийският лидер в Бургас с родолюбив апломб 
Както по- рано писахме, честването на Деня на Тракия в Бургас започна пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк, ДНА. В организацията на събитието участваха Тракийско дружество Странджа и Сдружението на офицерите от резерва и запаса. Многобройни членове от секциите на Тракийско дружество Странджа участваха в ритуала по поднасяне на цветя и венци. А богата културно- музикална програма с тракийски послания, заредиха допълнително настроението. Обръщение към присъстващите направи утвърдилият се като лидер на тракийците в морския град Стефан Колев.

Черноморие БГ: Членовете на Странджа в Бургас отбелязаха Деня на Тракия
"Тук пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк си спомняме незабравими страници от нашата история и се покланяме пред повдига на достойните и храбри наши братя и сестри от Одринска Тракия, Македония и Родопите. В тяхната борба пряко учстваха много българи от цялата страна, защото жаждата за свобода в онези години бе свързана с идеята за обединено и независимо Отечество, както и в наши дни", каза Стефан Колев - председател на дружество "Странджа".

Черноморие БГ: Стефан Колев: Тайчи е изворът на младостта
Тайчи се използва и за превенция и за последваща рехабилитация. В медицинския факултет на университета в Харвард, (Harvard Medical School) съществува специална програма за изучаване на тай-чи-чуан. Учените, които са ангажирани в програмата, пишат в докладите си, че освен за предотвратяване на заболявания, заниманията с тайчи значително забавят процесите на стареенето в тялото.

Десант: Хиляди потомци на тракийски бежанци се събират в Бургас през април
Хиляди потомци на българи, прокудени насилствено от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия, ще се съберат в Бургас на 13 април.Поводът е 10-та Национална инициатива-среща „Завръщане към корените“, на която наследниците на тракийските бежанци ще се върнат към спомена за мама и татко, баба и дядо, прадедите, към техния бит и обичаи, откриване на досега неоткрити близки и роднини.
Домакини на срещата са Община Бургас и Тракийско дружество „Странджа“ с председател Стефан Колев.

Дарикнюз: Тайчи - изворът на младостта
Едно от разпространените определения за Тайчи е “медитация в движение”. Много по-точно обаче е Тайчи да се нарече “лечение чрез движение и медитация”. Това не е просто едно от многото бойни изкуства или набор от упражнения. Тайчи е неизмеримо повече и има ефекти върху здравето на хората, за които тези, които никога не са го практикували, не могат и да подозират.

Уникон БГ: Ето кой превърна Тайчи в извор на младостта
Интервю със Стефан Колев, световен шампион по Ушу и президент на Българската Федерация по Ушу. Стефан Колев практикува Тайчи от 1992, въвежда дисциплината Тайчи в НСА, преподава Тайчи в НСА, учител по Тайчи и създател на бургаския ушу-клуб Бейсин.

Уникон БГ: Тракийско дружество Странджа поздравява всички дами за 8-ми март
Приемете моята признателност и уважение за отдадеността, с която отстоявате тракийските традиции, самобитност и дух, за силата, с която ни подкрепяте в трудни моменти!
За всичко това изказвам своето дълбоко уважение и благодарност!
Стефан Колев, председател на ТД Странджа

Уникон БГ: Родолюбив манифест от лидера на тракийците в Бургас
В дни като днешния да прочетем и анализираме посланията за свобода и мир, които ни изпраща паметната дата на Освобождението на България. В този дух по- надолу е посланието на Стефан Колев- председател на Тракийско дружество Странджа- Бургас

Дарикнюз: Световно признание за Българската ушу федерация
Световната федерация по ушу призна Българската ушу федерация за номер 1 за 2018 г. Тя получи отлична оценка и от вицепрезидента на световната организация Антъни Го (Anthony Goh), като беше обявена за една от най-успешните федерации за изминалата година.
Принос за издигането на страната ни в бойните изкуства има и изграждането на световния тренировъчен ушу-център в комплекс „Меден рудик“ в Бургас. Той ще бъде разположен на площ от 2 декара, ще включва специално оборудвани тренировъчни зали, конферентна зала, фитнес, офиси и пр., и ще бъде единствен по рода си в Европейския съюз, поясни Стефан Колев.

Фактор БС: Детски въжен парк ще бъде изграден в Меден рудник
Най-модерният жилищен проект в Меден Рудник „Скай билдинг” ще разполага и с детски въжен парк. В концепцията на строителна компания „Бургос строй” влизат редица иновативни зони за по-голям комфорт, забавление за децата, спорт и озеленяване.
Управителя на фирмата Стефан Колев обяви плановете по строителство и облагородяване на района около сградата пред вестник „Фактор”. „Освен малка горичка, в близост до комплекса ще бъде изграден и детски въжен парк на няколко нивас препятствия и приключения за малки и големи.” – сподели Колев.

Дарикнюз: Стефан Колев и дружество “Странджа“ с послание към всички тракийци
Председателят на  Тракийско дружество “Странджа“ - Стефан Колев отправи   специално послание към всички тракийци по повод националния празник на България.

Дарикнюз: Детски въжен парк ще бъде изграден в „Меден рудник“
В зона А на ж.к. Меден рудник, срещу хипермаркет Кауфланд, ще бъде построена нова жилищна сграда, в която ще се разполага тренировъчен Ушу (кунг-фу) център и търговски център, а в прилежащата към сградата зона ще се появи горичка и детски въжен парк. Целия комплекс се изгражда от строителна компания “Бургос Строй”.
Управителя на “Бургос Строй” Стефан Колев обяви плановете по строителството и облагородяването на района около сградата. Освен малка горичка, в близост до комплекса ще бъде изграден и детски въжен парк на няколко нива с препятствия и приключения за малки и големи.

Бургасинфо: Общински съветници от ГЕРБ поздравиха пенсионерските клубове по случай Бабинден в Бургас и Поморие
Както всяка година много колоритно и емоционално бе тържеството на двата пенсионерски клуба в квартал Долно Езерово – „Вая“ и „Тракия“. Димитринка Буланова и Стефан Колев присъстваха на „Бабуване“-жени, облечени в народни носии пресъздадоха ритуала "прикаждане" и "измиване на ръцете на бабата".

Дарикнюз: Стефан Колев: Днес и природата плаче за нашите деди
„Днес и природата плаче за нашите деди, пред които отдаваме почит. Пред всички нас, които пазим, благодарение на саможертвата им, родовата памет, стои задачата да обединим всички тракийци. За краткото време през, което възстановихме Тракийско дружество „Странджа“, успяхме да свършим много неотложни задачи.

Черноморие БГ: Тракийците от Странджа почетоха паметта на Апостола
Тракийците от дружество "Странджа" в Бургас почетоха днес 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Те се събраха пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина, където оставиха венци и цветя.
Преди да се отправят към паметника, ръководството на "Странджа", се събра в офиса на дружеството, където председателя Стефан Колев изнесе импровизирана беседа за делото на Апостола, като прочете откъси от негови писма и от т.нар. "Тефтерче на Левски".

Дарикнюз: Световно признание за Българската ушу федерация
България се изкачи до най-високата позиция в този спорт след отлично организираните състезания по ушу през последните две години, когато  Бургас изпревери дори и градове като Москва, Париж, Лондон, Рим и Пекин и се извоюва домакинството на две световни първенства за младежи, които събраха елита в спорта и бъдещи звезди. Тези данни изнесе президентът на Българската федерация по ушу Стефан Колев по време на общо събрание.

Черноморие БГ: Според СФУ - Българската федерация по ушу е номер 1
Българската федерация по ушу е номер 1 за 2018 година, според Севтовната федерация по ушу. Признанието идва в резултат на дейността на президента на родната федерация Стефан Колев и екипа му, които през последните две години организираха две престижни световни състезания в Бургас.

В-к Фар: Над 400 тракийци се събраха в Бургас да отбележат началото на 2019-а
Над 400 тракийци от областта, членове на „Странджа“, се събраха в бургаски ресторант, за да отбележат началото на 2019-а. Залата се оказа тясна, а местата бяха изпълнени до край поради огромния интерес на тракийци за срещата. Председателят на тракийското дружество Стефан Колев заяви, че това е важно събитие, предшестващо изключително сериозния календар от събития, които предстоят.

Дарикнюз: Тракийците вече имат нов офис
Тракийското дружество „Странджа“ отвори днес нов офис в Бургас. Той се намира на улица „Георги Кирков“ 16, точно срещу Първо РПУ.

Дарикнюз: 120-годишното тракийско дружество „Странджа“ възкръсва за нов живот в Бургас
Възстановяват 120-годишното тракийско дружество „Странджа“ в Бургас. По предложение на председателя на Съюза на тракийските дружества в България – Красимир Премянов и неговият заместник и регионален председател за Бургаска област – Гено Пухов, дружеството в града ще оглави общинският съветник и председател на БФУ – Стефан Колев.

Дарикнюз: Федерацията по ушу с три номинации "Златен пояс" 2018
Стефан Колев пред НАБС: Успехите на българските състезатели по бойни спортове по света, често остават незабелязани в страната
Номинации в три категории получи Българската федерация по ушу по време на официалната церемония на Националната асоциация на бойните спортове. Спортист на годината в ушу стана златният медалист от Световното първенство по тай чи, което се проведе през есента в Бургас - Петър Драгоев. Той получи отличието от Българската федерация по ушу, както и номинация за наградата на Асоциацията - "Златен пояс".

Дарикнюз: Кметът на Бургас се срещна с ръководството на световната УШУ федерация
Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна в кабинета си днес с Антъни Го - вицепрезидент на Световната УШУ федерация, Джан Дзипинг - главен секретар на Световната УШУ федерация, Стефан Колев - президент на Българската УШУ федерация, Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската УШУ федерация и Марта Бър - медиен директор на Световната УШУ федерация.

ЧерномориеБГ: Според СФУ - Българската федерация по ушу е номер 1
Българската федерация по ушу е номер 1 за 2018 година, според Севтовната федерация по ушу. Признанието идва в резултат на дейността на президента на родната федерация Стефан Колев и екипа му, които през последните две години организираха две престижни световни състезания в Бургас.

Dariknews: Световно признание за Българската Федерация по Ушу
Световната федерация по ушу призна Българската ушу федерация за номер 1 за 2018 г. Тя получи отлична оценка и от вицепрезидента на световната организация Антъни Го (Anthony Goh), като беше обявена за една от най-успешните федерации за изминалата година.

Dariknews: Първият в ЕС тренировъчен център по ушу ще събира спортисти от цял свят в Бургас
Президентът на Българската федерация по ушу – Стефан Колев, заедно с областният управител на Бургас Вълчо Чолаков като последователи на източните бойни изкуства, направиха „демонстрация“, но с кирки в ръка. Така със символична „първа копка“ започна изграждането на единствения на територията на Европа тренировъчен център по ушу.

Бургасдрийм: "МЕДЕН РУДНИК" СТАВА ЦЕНТЪР ПО УШУ В БЪЛГАРИЯ
На 11 май в бургаския комплекс „М. рудник“, официално ще бъде даден старт на строежа на единствения в Европейския съюз международен тренировъчен център по ушу. Събитието ще започне с музикална програма и коктейл, на които ще присъстват президентите на федерации по ушу от няколко съседни на България държави. Първата копка ще направят президентът на БФУ Стефан Колев и кметът Димитър Николов. Центърът е част от мащабен проект на "Бургос строй" ЕООД и включва тренировъчни и учебни зали, треньорски кабинети, медицински и възстановителен център, спа-център, фитнес зала, както и апартаменти за настаняване, места за паркиране и т.н.

Спортал: Повече от 500 участници на световното първенство по Тай Чи в Бургас
"В следващите четири дни зрителите ще могат да гледат най-добрите състезатели по Тай дзи цюан или Тай Чи. За втори път в рамките на две години организираме световно първенство по ушу в Бургас. Досега никога една и съща федерация не е печелила две световни първенства едно след друго, за което благодаря на Община Бургас за подкрепата. Ще покажем, че българите сме добри домакини. Надявам се в бъдеще да станем сериозен фактор в световното ушу", каза президентът на Българската федерация по ушу Стефан Колев.

БНР: Елитни бойци по тай чи ще мерят сили на Световното първенство в Бургас
С официална церемония тази вечер в Бургас ще бъде открито третото световно първенство по Тай Чи. Във форума ще вземат участие 500 състезатели от 35 държави.Тай чи е най – практикуваният стил в Ушу или както е по популярен у нас Кунг фу. То се характеризира с бавни и грациозни движения и комбинация от силни и меки техники. Големият интерес към този стил е предпоставка за организирането на отделно световно първенство. Това е и едно от най – широко практикуваните бойни изкуства в света днес. Над половин милиард души се занимават с Ушу, а над 100 млн. практикуват тай чи чуан, каза Стефан Колев, президент на българската федерация по Ушу:

БНР: 500 състезатели ще участват в Световното първенство по Тай Чи Чуан в Бургас
500 състезатели от 35 страни от цял свят са вече в Бургас за Световното първенство по Тай Чи Чуан. От днес започват опреснителни съдийски курсове, които се провеждат от Световната федерация по Ушу и отборите имат официални тренировки в зала „Младост“ , съобщи президентът на Българската федерация по Ушу Стефан Колев.

Община Бургас: Тази вечер откриват 3-то Световно първенство по Тай Чи в Бургас - входът е свободен
Най-добрите 500 състезатели от цял свят по Тай Чи се подготвят за церемонията в 19.30 часа в зала "Младост". "За Бургас е чест за втори път да бъде домакин на Световно първенство по УШУ. Това е спорт, който набира все по-голяма популярност в България и особено в нашия град", сподели на пресконференция днес зам.-кметът Лорис Мануелян по повод откриването на турнира, който ще се проведе от 27-ми септември до 2-ри октомври в зала "Младост". В срещата участваха още Антъни Го - вицепрезидент на Световната УШУ федерация, Джан Дзипинг - главен секретар на Световната УШУ федерация, Стефан Колев - президент на Българската УШУ федерация, Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската УШУ федерация и Марта Бър - медиен директор на Световната УШУ федерация.

Кметът на Бургас се срещна с ръководството на световната УШУ федерация
Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна в кабинета си днес с Антъни Го - вицепрезидент на Световната УШУ федерация, Джан Дзипинг - главен секретар на Световната УШУ федерация, Стефан Колев - президент на Българската УШУ федерация, Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската УШУ федерация и Марта Бър - медиен директор на Световната УШУ федерация.

Грамофона: Откриха световното по тай чи в Бургас с ефектна демонстрация и Боримечката
Старт на световното даде кметът Димитър Николов. Приветствия отправиха още областният управител Вълчо Чолаков, който като бивш състезател по карате има афинитет към бойните изкуства, както и общинският съветник Стефан Колев – президент на Българската федерация по ушу и самият той майстор на бойния спорт.

Dariknews: Общинският съвет на Бургас има нужда от хора като Стефан Колев
"Общинският съвет на Бургас има нужда от личности като Стефан Колев. Той е живото доказателство, че човек може да е успял и същевременно честен. Че може да печели големи битки със световни спортни успехи и да печели добре от усиления си труд в бизнеса, без зад гърба си да има тъмно минало или нечисти сделки. Ето го е положителният пример". Това каза за "Дарик" Димитър Тодоров - ген. секретар на Българската федерация по ушу.

Dariknews: Световен шампион и президент на федерацията по ушу в листата на ГЕРБ
Световният шампион по ушу и президент на Българската федерация в този спорт - Стефан Колев влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници.
Бургазлията, чийто спортен клуб "Бий Син" е завоювал за България над 300 медала от световни и европейски първенства и четири пъти е носител на Световната купа, сподели вчера в социалната мрежа, решението си, както и целите, които си поставя с него.
В листата Стефан Колев, включен под №50. В последните години с активната подкрепа на Община Бургас, Колев развива изключително успешно ушу като спорт сред подрастващите. Амбицията на Колев е в града да се провеждат ежегодно световни първенства и турнири, предвид успешното представяне на бургазлии в различни спортни дисциплини.

Gerb.bg: ГЕРБ регистрира кандидатите си за избори в Бургас 
Първи в листата е Димитър Людиев - досегашен водач на общинските съветници, през изтичащия мандат. "Доволен съм, че съм водач на листа с толкова много успели бургазлии. За нас е важна приемствеността - затова гласувахме доверие отново и на колеги от предходните два мандата. Вярвам, че новите лица ще повдигнат темпото на работа. Доволен съм, че и тази година с нас са и толкова много млади хора", коментира Димитър Людиев.

Община Бургас: С  успехите си СК "Бей Син" извоюва домакинството на Бургас за Европейско първенство по ушу`2016
17-годишната Камелия Колева от СК "Бей Син" - Бургас зае 7-мо място в генералното класиране на турнира по ушу на Младежките олимпийски игри в Нанджин, Китай - събитие, което се случва за първи път в българската ушу история. Днес в Заседателната зала на община Бургас заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев връчи на Камелия и на президента на СК "Бей Син", Стефан Колев символични подаръци и благодарствени писма от името на кмета Димитър Николов. "Много се гордеем с вас и вашите успехи. Седмо място на такъв форум е световен успех, след четири години съм сигурен, че ще посрещнем Камелия като олимпийски шампион", каза г-н Стойчев. 

Черноморие БГ: Дъщеря на старейшина и треньор по ушу в листата на ГЕРБ
В листата е и Стефан Колев, включен под №50. Колев (на снимката) е треньор по ушу и президент на федерацията. В последните години с активната подкрепа на Община Бургас, Колев развива този спорт сред подрастващите.bTV: Екипът на Предай Нататък изказва специални благодарности на г-н Стефан Колев - управител на фирма "Бургос строй" ЕООД, както и на целия екип
3. Г-н Стефан Колев - управител на фирма "Бургос строй" ЕООД, както и на целия екип. Благодарим ви за това, че взехте благородното решение да построите безвъзмездно и само за няколко дни, така необходимата рампа на стълбите пред входа на нашия герой Генчо!


Burgasnews: "Бей Син" спечели Купата на България по ушу
Бургас ще бъде домакин на Републиканското първенство по Сан да, реши Българската федерация. Това стана ясно по време на грандиозната гала вечер на ушу, посветена на сифу Красимир Димитров - Китаеца, един от първите учители, въвели Тайзди в България. Надпреварата се организира от президента на СК "Бей Син" Стефан Колев, Българската федерация по ушу и Община Бургас за трета поредна година.

Dariknews: Бургас – домакин на Европейското по ушу
Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ушу през 2016 година. Това окончателно решение е било взето на  конгреса на Европейската федерация в този спорт, съобщи президентът на бургаския клуб „Бей Син” Стефан Колев. То ще се проведе в спортна зала „Младост”, която се нуждае от съвсем малки промени. Нашият град покрива всички останали критерии. За Европейското първенство тук ще пристигнат 3000 души, от които 1000 са елитни състезатели, увери Стефан Колев. Лична покана за участие в младежките олимпийски игри в китайския град Нанджин е получила многократната световна шампионка Камелия Колева от водещия бургаски клуб. На конгреса е било решено и създаване на Балканска федерация по ушу със седалище София.

Радио Бургас: Бургаски деца прославиха града ни и България 
От  Младежките олимпийски игри в Нанджин – Китай с престижното седмо място в дисциплините "тай-чи", "тай-чи - меч" и в крайното класиране се завърна бургаската състезателка по ушу от спортен клуб „Бей Син” – Камелия Колева – 3 пъти световен и 3 пъти европейски шампион. Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов прочете зам.-кмета Красимир Стойчев и връчи подаръци на състезателите по ушу. Подаръци получиха и младите надежди на клуба, които присъстваха на срещата. Председателят на федерацията по ушу Стефан Колев изрази желанието си нейният административен център да бъде преместен в град Бургас, където да бъде построена зала, подходящо оборудвана, с възможности да приеме трениращите състезатели от 20-те вида подобни спортове в Бургас.  Той сподели радостта си, че неотдавна именно Бургас спечели домакинството на престижното Европейско първенство по ушу, което ще се проведе през май 2016 година. Според него Бургас има потенциал да стане „огромен център по ушу” – при това в съвсем близко бъдеще.

Бургас Утре: Световен ушу шампион подкара "Ферари", ама колело
Световният шампион по ушу и председател на Българската федерация по ушу - Стефан Колев избра транспортът на бъдещето, заради тежките задръствания и трудното паркиране. Президентът на спортен клуб "Бей  Син" - Бургас предпочете супер моделът на велосипедите "Ферари" пред лекия автомобил "Мерцедес", който караше до скоро. Велосипедът е с ел батерия, която му позволява да развива високи скорости без никакви усилия с педалите. 

в-к Фар: Бургаски бизнесмен търси радио и телевизии, за да организира световно по УШУ в Бургас
Строителният бизнесмен Стефан Колев има сериозната амбиция да организира световно първенство по ушу в Бургас, но за да реализира желанието си, той трябва да се справи с медийните изисквания. Пред него стои трудната задача да намери три национални медии – едно радио и две телевизии, които да излъчват състезанията. Предвид популярността на този спорт у нас, мисията на Колев е изключително трудна, но пътят, по който върви българското ушу, не я прави невъзможна. Благодарение на усилията му Бургас вече ще бъде домакин на европейско първенство през 2016. Това означава, че вниманието на минимум 1 милион души ще бъде насочено към морето, тъй като толкова хора се занимават с ушу на Стария континент.

E-Burgas: Ушу в Бургас: Тази година Балканско, догодина Европейско
Първото за България международно състезание по ушу ще се проведе в края на тази седмица в Бургас. Това съобщи председателят на Българската Федерация по ушу Стефан Колев. На 12, 13 и 14 декември в града ще гостува Балканска купа по ушу. Турнирът предшества Европейското първенство по бойния спорт, което ще се проведе през 2016 година.


Топновини: Повече от 150 състезатели участваха в първенството по ушу в Русе 
“Надяваме се Русе, и България като цяло, да се превърнат във фактор в ушу на европейско ниво”, е заяви президентът на БФУ Стефан Колев, съобщават още организаторите на форума. “Доказателство за нашите амбиции и възможности е предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе през май в Стара Загора.

Бургаски Репортер: Българският отбор по ушу завоюва 25 медала
Титлата „Спортист на годината” на Българска федерация по ушу за 2014 г. получи двукратната европейска шампионка, шеста на Световно първенство и седма на Младежките олимпийски игри в Китай – Камелия Колева от КС „Бей Син” – Бургас. Отличието им беше връчено по време на пищна Гала вечер, на финала на Балканската регионална купа по ушу, която се проведе през почивните дни в Бургас. България за първи път е одобрена за домакин на събитието. В него се включиха над 150 от най-добрите спортисти по всички дисциплини на ушу и санда от Балканите и Русия.

Бургаски Репортер: Бургас ще е домакин на Европейското първенство по ушу
Над 1 милион души от Европа ще гледат към Бургас през следващите две години заради Европейското първенство по ушу, което ще се проведе през 2016 година. Това заяви президентът на СК „Бей Син“ – Бургас – Стефан Колев, който обяви решението на Конгреса на Европейската федерация – черноморският град да бъде домакин на спортното мероприятие. Такъв турнир се провежда за първи път в България, като очакванията са на него да присъстват повече от 3000 души. Със съдействието на Община Бургас Колев е направил презентация на града пред членовете на Конгреса. Кандидатурата ни е покрила 100% критериите за домакинство.

Флагман: Бургаска гордост! 17-годишна математичка смая китайците на Олимпиадата в Нанджин, зае 7-мо място по ушу
Чаровната 17-годишна бургаска математичка Камелия Колева зае 7-мо място в генералното класиране на турнира по ушу на Младежките олимпийски игри в Нанджин, Китай – събитие, което се случва за първи път в българската ушу история. За сравнение много от състезателите на Олимпиадата са имали по 30 души персонал. Камелия е пристигала в Китай единствено със своя треньор и баща Стефан Колев, тъй като България не отпуска квота за този спорт. „Помогнаха ни фирми и приятели за пътуването. Сега гледаме към следващите предизвикателства. С единодушното ми избиране преди месец за председател на Българска федерация по ушу, взех решение да преместя централата й в Бургас. Съвместно с Община Бургас ще започнем изграждането на зала по ушу, в която ще могат да се тренират всички видове бойни изкуства. След това стартира подготовката за спечеленото домакинство на Бургас за Европейското първенство по ушу през 2016”, каза  Стефан Колев, който е и президент на клуба „Бей Син”. Грандиозното събитие ще се състои през месец май.

Kmet.bg: Ученичка стана Европейски шампион на България по ушу - заминава на Олимпийските игри в Китай
"На Стария континент има над 1 милион души, които активно се занимават с ушу.  С извоюваното домакинство на Бургас за Европейското първенство по ушу през 2016 година, тези хора ще гледат към нашия град през следващите две години. България за първи път ще бъде домакин на събитието, на което се очаква да присътват над 3000 души".  Това каза президентът на СК "Бей Син" - Бургас - Стефан Колев, който обяви решението на Конгреса на Европейската федерация. Със съдействието на Община Бургас Колев е направил презентация на града за кандидатурата пред членовете на Конгреса, която е покрила 100% критериите за домакинство. 

Burgasnews: Гала вечер и републикански турнир по ушу ще гледаме днес
Финален кръг от републиканския турнир по ушу за Купа България и Гала вечер на бойното изкуство ще се проведе тази неделя /2 октомври/ в Бургас. Събитието ще се състои в спортна зала „Никола Станчев” в к-с „Меден рудник” при вход свободен. Това обяви днес председателят на бургаския спортен клуб по ушу „Бей Син” Стефан Колев по време на пресконференция в Община Бургас. Проявата се организира от Българската федерация по ушу и бургаският клуб „Бей Син”, със съдействието на Община Бургас и е кръг от Държавния спортен календар. 

Globusnews: „Бей Син“ с четири златни медала на Световното по кунг-фу
Четири златни, четири сребърни и два бронзови медала спечелиха, на Световния шампионат в Перуджа, бургаските бойци от УШУ център „Бей Син“. Те се завърнаха от италианския град с второ отборно място и три купи, от които две почетни. „Горд съм с постиженията на нашия клуб, за пореден път представихме достойно България“, каза председателят и основател на клуб „Бей Син“- Бургас Стефан Колев. Световният шампион по у-шу(кунг фу) Стефан Колев, чрез своята строителна фирма „Бургос Строй“ изцяло финансира клуба и ръководи дейността му. Той е единствения преподавател по у-шу към НСА, член на управителния съвет на Българската федерация и на Конгреса на Световната и Европейска федерация по у-шу.

Бургас Утре: Бургас домакинства първата в България Балканска купа по ушу
Стефан Колев: Това ще е генерална репетиция на града ни за Европейското първенство през 2016
„Горд съм, че именно в Бургас ще се проведе събитие от такъв ранг, при това по ушу. Спорт, звучащ екзотично за нас, но част от човешката култура, а с победите на бургаските състезатели от „Бей Син”, града ни става част от световната култура”, каза зам.-кметът по здравеопазване и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян. Той и директорът на дирекция „Спорт” – Весела Деведжиева взеха участие в пресконференция по повод предстоящата на 12, 13 и 14 декември в  спортна зала „Никола Станчев”, в „Меден рудник” Балканска регионална купа по ушу. Събитието се организира от Българската федерация по ушу, чийто председател е Стефан Колев - президент на клуба на родните шампиони в хилядолетния китайски спорт.

Флагман: Бургаски бизнесмен заряза новия си Мерцедес, яхна велосипед Ferrari на ток
„Реших си един път завинаги проблема с паркирането”, обяснява предприемачът Стефан Колев пред Флагман.бг. Бургаският строителен предприемач Стефан Колев, който е и президент на клуба по бойни изкуства „Бей Син”, заряза чисто новия си мерцедес. Бизнесменът яхна колело Ferrari в града, видя репортер на Флагман.бг. Червеното му бижу обаче не е обикновен велосипед – има ел. батерия, която му позволява да развива високи скорости без никакви усилия с педалите.


Грамофона: Над 100 ушу бойци премериха сили в Бургас
Изминалият уикенд в Бургас, се превърна в празникът на българското ушу. Първо в събота почитателите на този спорт, бяха запознати по обстойно с неговата история, както и тази на бургаския клуб „Бей син”. На специална гала вечер, състезатели от 15 клуба от цялата страна направиха демонстрации в различните стилове на ушу. Всичко започна с кратка предистория на бургаския клуб „Бей Син”, чиито успехи будят у всеки неподправено почитание. Председателят на „Бей Син” Стефан Колев, запозна присъстващите с постигнатото от бургазлии- над 200 спечелени медала на международни турнирни, включително във Виетнам и Китай, където ушуто е традиционен спорт вече повече от хиляда години. „Бей Син” са участници на 14 световни и европейски първенства и имат 4 световни купи.

Флагман: Спортен клуб "Бей Син" празнува 19-годишен юбилей
19-годишен юбилей отпразнува Спортен клуб "Бей Син".  Най-малките майстори по ушу в Бургас се събраха със своите учители снощи в ресторант „Китайска Луна”. Вълненията около Европейското първенство в Букурещ през май 2014 година не оставиха за миг възпитаниците на Стефан Колев. Възпитаниците на Стефан Колев са тържествували над бойци от Азия, Русия, Южна и Северна Америка и Европа. Завоювали са над 300 медала на международни турнирни, включително във Виетнам и Китай, където ушу-то е традиционен спорт вече повече от хиляда години. „Бей Син” са участници над 15 световни и европейски първенства и имат 4 световни купи.

в-к Десант: Пак злато за България! Напук на всичко!
Като погледнете новината, изключително е спортна. Националният отбор на България по У-шу отиде на тринадесетото Европейско първенство в Турция и донесе оттам шест медала. Два златни, два сребърни и два бронзови. Тук, обаче, ще ви разкажем за героизма на децата, прославили за пореден път Родината в сложното, далекоизточно бойно изкуство. Всички, спечелили медалите, са от бургаския У-шу клуб „Бей Син”. Не е излишно да научите имената на малките ушуайя: Николина Атанасова, Камелия Колева, Нейко Плачков, Николай Геренски, Златин Павлов и Георги Бумбаров.


Нов Спорт: Бургаски състезатели спечелиха шест медала на европейско първенство по У-шу
Бургаски състезатели спечелиха шест медала на европейското първенство по У-шу в Турция. Това са възпитаници на спортен клуб "Бей Син" в морския град. Днес председателят на клуба Стефан Колев показа спечелените отличия - два златни, два сребърни и два бронзови медала. Те са извоювани от деца на възраст между 9 и 15 години. Следващото състезание, за което възпитаниците на клуба се готвят, е световното първенство по У-шу в Италия, което е след два месеца.

Фокус Спорт: Бургас ще е домакин на Европейското първенство по ушу през 2016 година
Бургас. Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ушу през май 2016 година, съобщи Стефан Колев, президент на клуб „Бей син”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас. Решението за това е било взето на конгреса на Европейската федерация в Букурещ на 7 май. Първенството ще се проведе в зала „Младост” и на него ще участват около 1 000 състезатели. „В Европа около 1 млн. души се занимават с ушу и в следващите 2 години всички тези души ще гледат към Бургас и ще очакват с нетърпение това събитие. Бургас и клубът сме готови за това домакинство”, каза Колев. 

Блиц: Световен майстор по ушу ще обучава бургаски таланти 
Световен майстор на източното бойно изкуство ушу от Виетнам ще обучава в продължение на 5 месеца младите бургаски таланти, стана ясно днес (4 август) на пресконференция проведена в Община Бургас. На срещата присъстваха заместник – кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян, г-н Хоанг Винх Куок, директор „Международно сътрудничество” в Министерството на спорта на Виетнам, генерален секретар на Виетнамската федерация по ушу и член на Азиатската ушу федерация, г-н Кием Дуи Дуонг, национален треньор на Виетнам и международен съдия по ушу и Стефан Колев – председател на спортен клуб „Бей Син” – Бургас. Визитата на гостите е по покана на посланика на България във Виетнам Георги Василев, Община Бургас и Управителния съвет на Българската федерация по ушу.

Спорт360: Бургас ще е домакин на Европейското първенство по ушу
Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ушу през май 2016 година, съобщи Стефан Колев, президент на клуб „Бей син”, предаде Радио „Фокус” – Бургас. Решението за това е било взето на конгреса на Европейската федерация в Букурещ на 7 май. Първенството ще се проведе в зала „Младост” и на него ще участват около 1 000 състезатели. „В Европа около 1 млн. души се занимават с ушу и в следващите 2 години всички тези души ще гледат към Бургас и ще очакват с нетърпение това събитие. Бургас и клубът сме готови за това домакинство”, каза Колев. Това домакинство да е факт се учредява Балканска федерация по ушу. Има идея Бургас да е домакин и на Световно първенство по този спорт.

Галавечер на Балканското първенство по Ушу в Бургас, на 17.10.2015 г